Chovanyecz Emese szerepelt a legjobban az egerszegiek közül Etyeken

2 órája

ZKSE: defektek és ezüstérem a gravel magyar bajnokságon

Etyeken rendezték meg az első Magyar Gravel Országos Bajnokságot. A kerékpározás viszonylag új szakágáról van szó, melyben a Green Zone-ZKSE tagjai máris sikeresen szerepelnek.

Chovanyecz Emese, a gravel bajnokság ezüstérmese

Forrás: ZKSE

A gravel az országúti és a hegyi kerékpározás elegye, az idei Tour de France-on is rendeztek ilyen szakaszt, amikor a mezőny földes utakon versenyzett. A Fejér vármegyei nagyközség térségében is hasonló kihívás várt az indulókra – köztük a ZKSE-s Endrédi Mátéra, Dervalics Gáborra és Chovanyecz Emesére.
Akiknek másfél héttel ezelőtt az emlékezetes, rettenetesen zord időjárással is meg kellett küzdeniük. A férfi elit kategória 90 indulója között Endrédi Máté szereplését nem kísérte szerencse, az élbollyal haladt a 140 kilométeres távon, amikor egy sziklás lefelében defektet kapott, s miután nem sikerült elhárítania a műszaki hibát, feladni kényszerült a versenyt. A férfi master mezőnyben Dervalics Gábor kétdefektet is megszerelt menet közben és a 13. helyen sikerült célba érkeznie 140 km után.
Chovanyecz Emesével viszont ezúttal is nagyon szaladt a bringa a női master kategóriában: a 105 kilométeres távon újabb nagyszerű eredménnyel örvendeztette meg az egerszegi egyesületet, ugyanis a második helyen ért célba és bajnoki ezüstérmet nyert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában