A Honvéd ellen szereznék meg a harmadik hazai sikert

2 órája

A ZTE KK nem akar engedni a szerdai játékából...

Szerdai sikere után szombaton ismét idehaza lép parkettre a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda együttese. Az ellenfél ezúttal az Endo Plus Service Honvéd együttese lesz, amely még nem nyert mérkőzést ebben a szezonban.

Kerkai Attila

Ő nem Takács Milán, hanem ikertestvére, Martin, és a ZTE KK csapatában a védekezésért (is) "felelnek". Mindketten jól tudják, hogy a Honvéd ellen is nagy hangsúly lesz a játék ezen elemén.

Fotó: Pezzetta Umberto

A férfi kosárlabda NB I. A csoportjában  eddig három fordulót rendeztek meg, ezeken a Zalakerámia ZTE KK  két győzelmet és egy vereséget gyűjtött be eddig. A szombati ellenfél, a Honvéd együttese az eddigiek során még  nem nyert mérkőzést, a Pakstól és a DEAC-tól is  komolyabb különbséggel kapott ki, az eddigi legszorosabb meccsét a legutóbbi fordulóban vívta, amikor odahaza kapott ki az NKA Pécs csapatátót  84-79-re.  A találkozó után a fővárosiak mestere, Zlatko Jovanovic nem is túl burkoltan úgy fogalmazott, hogy csapata  néhány játékosának  tükörbe kellene néznie, mert véleménye szerint nem adott ki magából mindent...  Nos, egy ilyen  nyilatkozat után  két dolog történhet. Vagy megsértődnek a játékosok, mert esetleg ők  nincsenek egy véleményen edzőjükkel, vagy dacból  egészen más arcukat mutatják meg... 

A ZTE KK  csapatának és játékosainak is  számolnia kell ezzel. A papírforma szerint a Zalakerámia ZTE KK-nak ezt a találkozóját - főleg hazai pályán - hoznia kell. A két, eddig lejátszott hazai mérkőzésen, a Szeged (103-70) és a szerdai  Sopron elleni  meccsen (108-85) is száz pont fölé jutott Matthias Zollner együttese. A szerdai  találkozó volt talán az érdekesebb, hiszen egy vereség után kellett javítania a zalaiaknak.  Erről beszélt Takács Milán a ZTE KK játékosa is, amikor az újabb találkozójukról beszélt. 

- Mindenképpen szerettük volna az Oroszlány elleni vereségünket kijavítani hazai pályán, ami sikerült –  említette a klub honlapján Takács Milán. – A hét elején is már nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésünk hatékonyságára, és azt gondolom, hogy ez látszott is a Sopron elleni játékunkon. A következő ellenfelünk pedig a Honvéd csapata lesz, amely ugyan nyeretlen még a bajnokságban, de veszélyes gárda. A két amerikai játékosuk szabad kezet kap a pályán, őket kell nagyon kontroll alatt tartanunk a mérkőzésen. Ugyanazt a kemény és agresszív védekezést kell nyújtanunk, mint amit szerdán tettünk. 

A ZTE KK  mindenképpen szeretne egy újabb sikert elérni idehaza, hiszen azt követően lesz egy komolyabb menete a válogatott mérkőzések miatti szünetig, benne az Alba Fehérvár, a Paks, és Körmend meccsekkel...  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában