Arany, ezüst, bronz Tatabányáról

2 órája

Szanati Máté újabb címe, ezúttal a diákolimpián

Arany, ezüst, bronz... Mindhárom éremből jutott az egerszegi birkózóknak, Szanati Máté pedig diákolimpiai bajnok lett a Tatabányán rendezett U13-as korosztály országos döntőjén.

Kerkai Attila

Elöl az érmesek (balról) Peti Jónás, Szanati Máté, Ugranyecz Flórián, mögöttük felkészítőik, Gerencsér Zoltán és Berzicza Ferenc

Fotó: ZBSE

Az U 13-as kötöttfogású   birkózók diákolimpiai döntőjében a  Zalaegerszegi Birkózó SE  tagjai  közül öten indulhattak. Ezúttal iskoláik színeiben és a  46 kg-ban versenyző Szanati Máté  mind a négy mérkőzését megnyerve a dobogó tetejére állhatott fel. Ezzel Szanati Máté ebben az évben kötött- és szabadfogásban is magyar bajnok lett, az U 15-ös korosztályban pedig ezüstérmes lett kötötfogásban. A tatabányai viadalon még két érem jutott az egerszegieknek.   Ugranyecz Flórián 50 kg-ban a dobogó második fokára állhatott fel. A döntőig végig magabiztosan menetelt, ott azonban az ellenfele most jobbnak bizonyult nála. Ugranyecz Flórián így a magyar bajnoki címe után a diákolimpián az ezüstérmet vehette át. Peti Jónás a 85 kg-ban megismételte magyar bajnoki eredményét, és a diákolimpián is a bronzérem került a nyakába.

Eredmények:

 -46 kg 1. Szanati Máté (Z. Dózsa).  -50 kg 2.Ugranyecz Flórián (Z. Eötvös).  -85 kg 3.Peti Jónás (Z. Liszt). 
A fiúk nem pihenhetnek sokat, mert a héten Nagykanizsa rendezi az U 10, U 11, U 13-as nyugat-magyarországi szabadfogású területi diákolimpiát, és mindhárman indulnak ott is. 
Edzők: Gerencsér Zoltán , Berzicza Ferenc (ZBSE).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában