A hazaiak álltak közelebb a sikerhez, de a Pécsi MFC elvitt egy pontot az NB III-as rangadón

2 órája

FC Nagykanizsa: gól nélküli döntetlen – fotógaléria

A labdarúgó NB III 11. fordulójának rangadóját az FC Nagykanizsa és a Pécsi MFC vívta a dél-zalai városban.

Varga Andor

Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa - Pécsi MFC 0-0

Olajbányász-stadion, 400 néző. Jv.: Kovács G.

FCN: Mészáros - Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos - Terbe, Godzsajev, Kovács T. (Vukk, 76.) - Szabó B. (Szökrönyös, 76.), Lőrincz (János, 57.) - László (Csörgő, 57.). Edző: Gabala Krisztián.

A felek a biztonságra helyezték a hangsúlyt, egyenlő erők küzdöttek a mezőnyben, a kapuk pedig alig kerültek veszélybe az első félidőben. A legközelebb a Kanizsa került a gólhoz: a 36. percben Szabó jobbról ívelt középre, Lakatos pedig előbb fejelt, majd lőtt is kapura, ám előbbit kiütötte Varasdi, utóbbi pedig a jobb oldalhálóban halt el.

Sokkal több eseményt a második játékrész sem hozott, ugyanakkor a hazaiak dicséretére szolgált, hogy a Pécs egyáltalán nem tudta veszélyeztetni a kaput. A hazai csapat harcolt a győzelemért, Gabala Krisztián minden támadó poszton frissített, de a baranyai védelem állta a sarat. A 64. percben János tört előre, de kisodródott és a léc alá tartó labdáját a pécsi kapus szögletre ütötte. A 80. percben Szökrönyös szerzett labdát és remekül szöktette Csörgőt, ő azonban futás közben elbotlott. Négy perccel később János négy védővel szemben jutott el lövésig, de a vendégek kapusának nem kellett bravúrt bemutatnia a hárításhoz. A hajrában némileg feljebb merészkedtek a vendégek is, ám néhány veszélyes beadásnál többre nem jutottak. Maradt a gól nélküli döntetlen, s majd a szezon későbbi eseményei döntik el, ez a pont valójában mennyit ér.

Gabala Krisztián: "A mérkőzés előtt talán bele is egyeztem volna az egy pontba, de menet közben, látva a teljesítményeket változtak kicsit a kívánalmaim. Igazi rangadó volt, nagy küzdelmet vívtak a csapatok, megvoltak a lehetőségeink, melyekből eldönthettük volna a találkozót, de ezek kimaradtak. Összességében nem vagyok maradéktalanul elégedett."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában