A nőknél a horvát címvédő döntős, a férfiaknál az olasz Neumarkt "csak" a bronzért játszhat

2 órája

Teke világkupa: négy meccs maradt szombatra

Már csak egy nap és négy mérkőzés van hátra a zalaegerszegi Városi Sportcentrum tekecsarnokában kedd óta zajló csapat világkupából: a nőknél cseh és horvát, a férfiaknál pedig szlovák és német csapat került a szombati fináléba.

Varga Andor

A képen Paula Polanscak, a KK Mlaka játékosa, aki 607 fával csapata második legeredményesebb tagja volt

Fotó: Pezzetta Umberto

A 15 nemzet 28 csapatát felvonultató viadalon a helyszűke jelentette az egyik legnagyobb kihívást a szervezőknek, péntekre azonban jelentősen javult a helyzet azzal, hogy a selejtezők után nemenként már csak négy-négy csapat maradt állva. Ez pedig a sportág helyi híveinek is lehetőséget adott, hogy a helyszínen követhessék a küzdelmeket. Nézni pedig volt mit, hiszen a teke legjobbjai érkeztek Egerszegre.
A pénteki program a női elődöntőkkel kezdődött, elsőként a cseh KK Slovan Rosice és a szlovén KK Kamnik mérkőzött meg. És előbbi nagyon magabiztosan teljesítette a döntőbe jutást: 7:1-re (3490-3303) győzött. Déli tizenkét órakor a címvédő horvát KK Mlaka és az osztrák BBSV Wien lépett pályára és ez a mérkőzés már jóval szorosabban alakult. Az első három pár után a bécsiek vezettek 2:1-re, a faelőny viszont a horvátoknál volt – köszönhetően annak, hogy a csapat magyar tagja, Nemes Irén 70 fával verte riválisát. Ezt a különbséget pedig a második „félidőt” 2:1-re nyerő címvédő a végéig még növelte is (3551-3473), így pedig 5:3-ra nyerte a mérkőzést és készülhet a fináléra.
A férfiak első elődöntője ugyancsak sima volt, a szlovák SKZ Podbrezova 7:1-re (3801-3651) nyert a horvát KK Zapresic ellen. Zárásként pedig következett a címvédő olasz KK Neumarkt és a német SKV Rot Weiss Zerbst csatája, melynek első felében utóbbiak hengereltek, 3:0-ra és 170 fával vezettek, innen pedig az ellenfélnek – melynek becsületpontját a 690 fát ütő, zalai származású Kiss Tamás szerezte – nem volt esélye visszajönni. A végeredmény: Zerbst–Neumarkt 7:1 (3851-3634). 
A világkupán szombaton a női bronzmeccsel (8.30 óra) indul a program, majd jön a döntő (11), a férfiak két utolsó mérkőzése 13.30-kor, illetve 16 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában