Az igazság órája

5 órája

Kicsi szuverenitás: egyre inkább kiderül, hogy mit képvisel Magyar Péter (videó)

Az ellenzék örömmel teljesítené Brüsszel követeléseit.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke az Európai Parlament ülésén

Forrás: Frederick Florin

Fotó: AFP

Brüsszel olyan intézkedéseket vár el Magyar Pétertől és a Tisza Párttól, mint a rezsicsökkentés eltörlése – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni, az AK elemzője. Magyar most kezdi megtölteni tartalommal a politikát, eddig csak a kommunikációs színtéren próbálta az ötleteit előadni. Most már a gyakorlatban is megmutatkozik, hogy mit képvisel – fejtette ki az elemző Magyar Péter hazánk szuverenitását csökkenteni kívánó eszmefuttatása kapcsán, amivel szerinte közelebb kerülhetnénk az uniós forrásokhoz.

Zila János ahhoz hasonlította ezt a helyzetet, mint mikor egy munkahelyen az ellenkező nemű főnöke azt mondja valakinek, hogy „bocsika, most akkor a fizetésed egy részét, ami neked jár, mert elvégezted a munkádat, meg a szerződésed szerint ki kellene fizetni neked, csak akkor kapod meg, ha bizonyos örömökben részesítesz engem”. Magyar Péterék azt mondják, hogy oké, de akkor csak egy részét csináljuk meg ennek, vannak, akik persze örömmel vetnék bele magukat az egészbe, láttuk már ezt a baloldalon – fejtette ki az AK elemzője.

A műsorban szóba került, hogy jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság a Momentum volt elnökét, mert Fekete-Győr András egy tüntetésen füstbombát dobott a rendőrsorfal felé.

Neki most ez jól jött, mert el tudja adni, hogy politikai elítélt. Nem! Nem azért ítélték el, mert van véleménye, hanem azért, mert erőszakos cselekményeket követett el, pont. Ezt minden józan gondolkodású ember belátja, politikai véleménytől függetlenül

– jegyezte meg Lajkó Fanni.

A Momentum liberális pártként pozícionálta magát, csak ebbe a liberális térbe, erre a piacra benyomult egy új szereplő, akit úgy hívnak, hogy Magyar Péter. És most benne látja a liberális választók jelentős része, hogy majd leváltja a jelenlegi kormányt – fejtette ki Zila János. „Ez egy ilyen sikoly Fekete-Győr Andrásék részéről, amit itt hallatnak ennek a pernek a kapcsán, és próbálják újra észrevetetni magukat” – mondta az Alapjogokért Központ elemzője.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában