Hirdetés

2024.07.30. 09:16

Logisztikai állás után néznél Füzesabonyban vagy környékén? Íme néhány elérhető lehetőség!

A logisztikai álláskínálat országszerte széles választákban kínál elhelyezkedési lehetőségeket a terület iránt érdeklődők számára. Az iparágban történő munkavállalásra Füzesabonyban és környékén is adottak a feltételek, ahol a raktározástól kezdve, egészen az áruszállításig megannyi pozícióban próbálhatnak szerencsét az álláskeresők!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Raktáros

A logisztikai álláshirdetések között a raktáros pozíciók az egyik leggyakrabban előforduló lehetőségnek számítanak. Többek között targoncavezető, anyagmozgató, komissiózó vagy akár csak szimplán raktáros címszó alatt is számos alkalommal találkozhatnak velük az álláskeresők. Elérhetőségükre a régió álláspiacával foglalkozó FuzesabonyAllas.hu kínálatában is több alkalommal volt már precedens füzesabonyi raktáros álláslehetőségre és vélhetően a jövőben is jelennek meg újabb és újabb hirdetések.

A raktáros pozíciók kapcsán az alapvető feladatokat anyagmozgatói és készletkezelési tevékenységek jelentik. A beérkező áruk lepakolása, a kimenő áruk előkészítése, illetve a leltározásban, adminisztrációban való tevékeny szerepvállalás mind-mind a mindennapjaik részét képezik, ami mellett a raktári rend és a tárolási szabályok betartására is nagyfokú figyelmet kell fordítaniuk.

Egyes esetekben viszont a munkavégzés csupán betanított, fizikai feladatokra korlátozódik (pl. komissiózó munkakör). Ezen pozíciók előnye, hogy számos álláskereső számára elérhetőek lehetnek, hisz az elvárások főként a hozzáállásra és a jó fizikai állóképességre korlátozódnak. A kiterjedt felelősségi körrel járó raktáros munkák kapcsán azonban már elvárás lehet a középfokú végzettség, a targoncás jogosítvány és a felhasználói szintű számítógépes ismeretek is.

Logisztikai ügyintéző

A logisztikai ügyintézők feladatai kimondottan változatosan alakulhatnak. Munkakörük felelősségei ugyanis a beszerzésre, a raktárkészletek felügyeletére, az adminisztratív támogatói feladatokra, sőt, kisebb cégek esetében akár a fuvarszervezésre is kiterjedhetnek.

Munkájuknak mindezen kívül megkerülhetetlen részét adja a kommunikáció és a kapcsolattartás, hisz többek között a vállalat egyes részlegeivel, az ügyfelekkel, valamint az említett fuvarszervezői teendőkből adódóan olykor a sofőrökkel is együtt kell működniük.

Nem csoda tehát, hogy a munkakörnek alapvető követelménye a kiváló kommunikációs képesség, ami gyakran idegen nyelven (főként angolul) is elvárt. Emellett fontos feltételként szokták megszabni a munkáltatók a releváns logisztikai középfokú végzettséget, a magabiztos MS Office ismereteket, a szervezőképességet, valamint a pontosságot és precizitást is.

Telephelyvezető

Természetesen vezetői pozíciók betöltésére akár a logisztikán belül is adódhat lehetőség, például telephelyvezetőként. Egy ilyen állás esetében gyakorlatilag az adott telephely működésének irányítása a feladat, ami magában foglalja az operatív irányítást, a munkaerő menedzselését, a készletgazdálkodást és a pénzügyi, illetve stratégiai koordinálást is.

A pozíció megjelenésére egyébként éppen a napokban volt példa az említett füzesabonyi portálon, amely hirdetés szerint a konkrét feladatok az anyagbeszerzésre, az árajánlatok bekérése, a számlák kezelésére és a leltárok vezetésére is kiterjednek.

A feladatkör összetettségéből adódóan a telephelyvezetői állások betöltésére általában logisztikai, pénzügyi és menedzsmenttel kapcsolatos ismeretekkel rendelkező munkavállalók jelentkezését várják. Emellett fontos lehet a B kategóriás jogosítvány, a vezetői szemlélet, a nagyfokú önállóság és a kiváló problémamegoldó képesség is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában