Új, lendületes koreográfiát tanulnak

2024.06.26. 14:30

Alsó tagozatos iskolások tánctábora a kanizsai Honvéd Kaszinóban - videóval

A SZKES Tánccsoport általános iskolás alsósokból álló népes csoportja nyári táborozáson vesz részt a Honvéd Kaszinó tükörtermében. A fiatalok egy koreográfiát gyakorolnak, amit június 27-én (csütörtök) 15.30-kor a szüleiknek is bemutatnak.

Benedek Bálint

Lendületben a SZKES, a legkisebbek új koreográfiát tanulnak, amit a szülők is láthatnak majd

Fotó: Szakony Attila

Az idén fennállásuk 26. évfordulóját ünneplő nagykanizsai csoport vezetője, Szécsényiné Kápolnás Edina örül, hogy megszervezhették az idén is a tánctábort. Elmondta: a lényeg, hogy a 37 gyermek egy adott koreográfia elsajátítása közben egy hétig jól érezze magát.

– Az általános iskolás alsó tagozatos fiatalok között vannak olyanok, akik még soha nem tanultak moderntánc-lépéseket és persze néhányan nálunk mozognak évek óta – fogalmazott a tánccsoport vezetője. – Ezért kihívást jelentett egy olyan gyakorlatsor összeállítása, ami mindegyikőjüknek könnyedén tanulható. Szerencsére találtam egy ilyen koreográfiát, dinamikus zenei aláfestéssel. A lényeg, hogy a gyerekek tetszését is elnyerte, ezért egyre ügyesebben mozognak benne. Emellett kitartóak és szorgalmasak, szeretnék a legjobbat kihozni magukból.

Szécsényiné Kápolnás Edina hozzátette: a tánc mellett egyéb színes programokkal kapcsolódhatnak ki a résztvevők. Voltak már moziban, a kézműves-foglalkozást is élvezték, de strandolásra is lehetőség nyílt. Csütörtökön pedig következik a bemutató a szülők előtt, amitől nagyon izgatottak.

Az edző a táboroztatás mellett sem pihen, hiszen tagjaikkal gőzerővel készülnek az Európa-bajnokságra, melynek június 30-án és július 1-jén Balatonfüred ad otthont. Két kategóriában 11 koreográfiával állnak a szakértőkből álló zsűri elé a színpadra, Szécsényiné Kápolnás Edina több dobogós helyezésre is számít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában