Támadás az általános iskolában

2 órája

Meglökte a pedagógiai asszisztenst - vádat emeltek a zalai diák ellen

Egy zalai általános iskola hetedikes diákja vitába keveredett az intézmény pedagógiai asszisztensével, s nagyobb erővel meglökte őt. Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Péter B. Árpád

Dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője felidézte: tavaly január 24-én, a 9 órai szünetben az iskola pedagógiai asszisztense kérdőre vonta az egyik kiskorú tanítványt az udvaron tanúsított viselkedése miatt. Ezt észlelve a diák fiatalkorú testvére vitába szállt az intézmény dolgozójával, majd két kézzel, nagyobb erővel meglökte őt.

A sértett ugyan elveszítette az egyensúlyát, de éppen egy mögötte elhaladó diákoknak dőlt, így nem esett el s nem szenvedett sérülést. A történet akkor az igazgatói irodában folytatódott.

Most a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, hiszen a pedagógiai asszisztens a köznevelésről szóló törvény értelmében annak minősül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában