Frissen Zalából

2021.08.03. 17:30

Prioritás a közlekedési infrastruktúra javítása Zalatárnokon

Két belterületi utca aszfaltozását, valamint egy további szakasz zúzalékköves felújítását tudja az elnyert pályázati támogatásoknak köszönhetően ez évben elvégeztetni a közép-zalai község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Soós Zsolt polgármester az Ady utca burkolatát mutatja. Ide is új aszfaltréteg kerül

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tervezett munkálatokról Soós Zsolt polgármester számolt be lapunknak. Elmondta: a képviselő-testület 2019 őszén, a megalakulását követően prioritásként jelölte meg a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztését, így azóta is folyamatosan pályáznak a belterületi utak felújítása érdekében. Ebben az esztendőben a Belügyminisztériumtól 10,6 millió forintot, míg a Magyar falu programban 12,1 millió forintot nyertek aszfaltozásra.

Soós Zsolt polgármester az Ady utca burkolatát mutatja. Ide is új aszfaltréteg kerül
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A belügyminisztériumi pályázat a Dózsa utca közel 280 méter hosszú aszfaltburkolatának felújítását teszi lehetővé – részletezte a polgármester. – Ez azért is különösen fontos a számunkra, mert érinti a szoborpark környékét, ahol szeretnénk kulturáltabb környezetet kialakítani, hiszen idegenforgalmi-turisztikai terveket fogalmaztunk meg vele kapcsolatban. A Magyar falu programban elnyert 12,1 millió forintból pedig az úgyszintén nagyon régóta felújításra váró Ady utca igencsak rossz állapotú burkolata kaphat új kopóréteget. Ez egy 230 méter hosszú, forgalmasabb útszakasz a településen, hiszen innen nyílik a Szabadság utca is. Emellett szintén a Magyar falu program támogatásával a Rózsa utca tavaly leaszfaltozott részének folytatásaként, 270 méter kap zúzalékköves megerősítést.

Soós Zsolt azt is elmondta: a településnek 16 hosszabb-rövidebb utcája van, ezek majd’ mindegyike felújításra szorul. Ha továbbra is ilyen ütemben haladnak, akkor van remény arra, hogy belátható idén belül valamennyi szakasz új burkolatot kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában