Szeretettel várják a zarándokokat

2023.06.20. 09:00

Búcsúrend a búcsúszentlászlói kegyhelyen

A Szent László-plébánia idén nyáron is várja a zarándokokat a búcsúi szentmisékre a kegyhelyen.

Varga Lívia

Július 30-án, a nagyszülők zarándoklatán a 11 órás szentmisét dr. Brenner József nagyprépost mutatja be

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Június 25-én, vasárnap Szent László-búcsút tartanak, a 11 órás szentmisét Berta Tibor püspök, katonai ordinárius celebrálja. Közreműködik a templom Szent László kórusa.
Július 30-án, a nagyszülők zarándoklatán a járműveket is megáldják, a 11 órás misét dr. Brenner József nagyprépost mutatja be, szintén a Szent László-kórus közreműködésével.
Szeptember 10-én, a Kisboldogasszony búcsún a 9 órás misét Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, a 11 órásat dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrálja, közreműködik a Zala Brass fúvósegyüttes.
Szeptember 24-én, a Fogolykiváltó Boldogasszony búcsún 9 órakor Péceli Bence Imre kármelita szerzetes, 11-től dr. Udvardy György veszprémi érsek misézik, közreműködik a Magyar Honvédség Légierő Zenekara. 
Jó idő esetén a szentmiséket a kegytemplom kertjében, a szabadtéri oltárnál mutatják be.
Augusztus 13-án, vasárnap a Nagykaporkanhoz tartozó ősi Mária-zarándokhelyre, a Remetekertbe a Remetekerti Nagyboldogasszony búcsúra várják a híveket. A szentmise 11 órakor kezdődik, főcelebránsa Fazakas Márton premontrei apát lesz. Közreműködik a búcsúszentlászlói és a nagykapornaki templom kórusa, valamint a Zala Brass fúvósegyüttes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában