Szüreti vigasság

2023.09.26. 10:30

A falu legjobb tanulója díjat 17-en vették át Nagypáliban

Szeptember 23-án a kedvezőtlen időjárás miatt a fedett sport- és rendezvénytéren tartották meg Nagypáliban a szüreti programot, csak a kora délutánra tervezett felvonulás maradt el, tájékoztatta lapunkat Farkasné Judit könyvtáros, közművelődési referens.

Zaol.hu

A falu legjobb tanulói elismerést átvevők a színpadon, jobb szélen hátul Köcse Tibor polgármester

Forrás: Nagypáli Önkormányzat

A kulturális műsor a zalaszentgróti Bíborka-Csillagfürt néptánccsoport táncával kezdődött, majd az andrásfai Tőzike dalkör következett, a sort a vasvári Kármentő népzenekar zárta.

Délután Köcse Tibor polgármester köszöntője után sor került a pogácsasütő verseny eredményhirdetésére és a „Falu legjobb tanulója” díj átadására, amelyet ezúttal 17 gyermek vehetett át. A jelenlévőket háromféle, bográcsban főzött pörkölttel vendégelték meg a szervezők. A rendezvényen kézművesek és a Zalai Szívgyógyászat Alapítvány standja is megtalálható volt, az utóbbinál vérnyomást mértek, egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat adtak. Nagypáli önkormányzata a tombolákból befolyt összeget a Zalai Szívgyógyászat Alapítványnak ajánlotta fel, az alapítvány ezzel az összeggel a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének a munkáját segíti.

A rendezvény vendége volt többek közt a szlovén Domonkosfa delegációja, amit Orbán Dusán helyi tanácsnok vezetett. A program a késő esti órákban Postás Józsi mulatósával fejeződött be.

A rendezvény helyi vállalkozók, cégek, magánszemélyek támogatásával és a nagypáli önkormányzat finanszírozásával valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában