Helyi közélet

2024.07.28. 18:10

Kulturális Kavalkád Hat Településen a Kőfeszten a Káli-medencében

12 helyszínén 150 programot látogathatnak a Kőfeszt idején a Káli-medencébe érkezők, továbbra is ingyenesen.

Zaol.hu

Forrás: Likebalaton

A Likebalaton közlése szerint, a Kőfeszt nem csak a hangulat és a műsorkínálat miatt fontos, hanem azért is, mert hozzájárul a térség jólétéhez.

A július 31. és augusztus 4. közt a Káli-medence hat településén megrendezésre kerülő fesztivált – amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat egyik kiemelt rendezvénye – olyan térségbe álmodták meg, amelyben eddig nem volt ilyen jellegű, nagyszabású esemény.

A Kőfeszt olyan lendületet tudott adni a települések együttműködésének, amely illeszkedik a tágabb értelemben vett Bakony-Balaton térség kreatív régióvá válásának tervébe. A kreatív régióvá válásban a fesztiváloknak nagy szerepe van, ugyanis azok nem csak szabadidő eltöltésének formái, hanem olyan események, amelyek közösségeket hoznak létre és élénkítik a kulturális kínálatot, valamint a turisztikai vonzerőt. Ezzel pedig a helyi gazdaságot is erősítik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában