Partnerség

2024.08.30. 16:15

Együttműködési megállapodás született a Széchenyi István Egyetem és a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő között

A két intézmény augusztus 28-án lépett partnerségre, amely a kutatás-fejlesztési, innovációs és képzési tevékenység mellett kiterjed az egészségügyi és gyógyturisztikai szolgáltatások fejlesztésére is.

Zaol.hu

Dr. Törzsök Péter, a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának nemzetközi dékánhelyettese, dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő főigazgatója és dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke az együttműködési megállapodás aláírását követően. Forrás: SZE

A kisalföld.hu cikke szerint, az egyetem kiemelt célja, hogy a modern technológiákat a fenntarthatóság, valamint a társadalom jóllétének szolgálatába állítsa. Ennek jegyében az egyik fókuszterülete az egészségügy, az egészségtechnológia. Az intézmény Győrben valósítja meg MedTech Campusát, amely a gyakorlatorientált szakemberképzés mellett új szabadalmak, innovációk, egészségipari kooperációk létrejöttét ösztönzi, és minőségi szolgáltatásokkal kíván hozzájárulni a térségben élők egészségmegőrzéséhez. Ezen törekvéseket szolgálja a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdővel megkötött együttműködési megállapodás is, amit dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke és dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a kórház főigazgatója írt alá a győri campuson - írja a portál.

Az egyetemen Egészség- és Sporttudományi Karán szeretnék fejleszteni az egészségtudományi képzéseket is. Tervezik, hogy indítanak egészségügyi technológus képzést, bővítenék a kínálatot  a gondozásügy és a pszichológia területével, de elindítanák a Sportmedicina és Digitális Egészségügy Tanszéket.

A felek kutatópontot hoznak létre a hévízi intézményben a természetes gyógytényezők és a balneológia területén végzett vizsgálatokra fókuszálva. 

További részletek a kisalföld.hu cikkében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában