Ezek voltak a fő témáink a héten

2024.08.30. 17:56

Ha lemaradt volna róla: TEMU és függőség, változott a magas vérnyomás megítélése, Jázmin szépen fejlődik

Hová költözött a kanizsai lakástűz miatt otthontalanná vált család? Hányan halnak meg szívinfarktus vagy stroke miatt Zalában? A TEMU tényleg függővé tesz? Mennyire drágul meg az anyatej? Többek között ezekről a témákról írtunk a héten a zaol.hu-n. Ajánlunk néhány cikket a heti termésünkből, ha esetleg elszalasztotta a legérdekesebb olvasnivalóinkat.

Elszenesedett nyílászárók és a szoba plafonja is fekete. A kanizsai tűz után így fest a lakás

Fotó: Szakony Attila

Visszatértünk a nagykanizsai Berzsenyi utcai lakástűzre, amely miatt egy családnak rokonokhoz kellett költöznie. A város összefogott a megsegítésük érdekében, a házban pedig dolgoznak a festők, hogy eltüntessék a tűz nyomait, írtuk helyszíni riportunkban.

A TEMU függővé tehet: profi honlap csábítja a vásárlókat, nagyon könnyű elkölteni a pénzt az olcsó kínai áruháznál. Erről és általában a netes vásárlás buktatóiról írtunk, vevőket megszólaltatva.

A stroke 54 százalékáért, a koszorúér-betegségeknek pedig a 47 százalékáért felel a magas vérnyomás, nyilatkozta a zaolnak dr. Rashed Aref PhD, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének osztályvezető főorvosa. De mennyi az a magas? Nos, változott ennek a megítélése.

Tudta, hogy az anyatej literjéért jövőre 3500 helyett 5600 forintot adnak? Az anyatejes világnapi cikkünkben erre is kitértünk. 

A kilencszeres világbajnok, a magyar kajak-kenu sport örökös bajnoka cím birtokosa, Paksy Tímea ma már Gyenesdiáson él, onnan jár át Nagykanizsára edzéseket tartani. Portálunknak adott interjújában azt sem rejtette véka alá, hogy Janics Natasa miatt nem indulhatott olimpián. 

Hazaérkezett Szamarkandból Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub versenyzője, aki 21 évesen  volt ott a döntőben olimpiai bajnok és olimpikonok társaságában. Ebben az interjúban értékelte az eredményt.  

A bocföldei, izomsorvadásban szenvedő Jázmin lassan, de szépen fejlődik, a család helyzetét is bemutattuk cikkünkben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában