Még szeptember közepéig látogatható a BUDAHÁZI 70 kiállítás a Vigadóban

2024.08.25. 09:30

Novotny Tihamér és a festőművész tárlatvezetése csütörtökön

Még szeptember 15-éig látogatható a zalaegerszegi Budaházi Tibor, Munkácsy-díjas festőművész jubileumi kiállítása Budapesten, a Vigadó Galériában. Augusztus 29-én, csütörtökön 17 órakor a művész, valamint Novotny Tihamér művészeti író, a kiállítás kurátora tart ingyenes, regisztrációhoz kötött tárlatvezetést.

Mozsár Eszter

Budaházi Tibor Szatmárcsekei könyvek I-VII. című sorozata

Forrás: Vigadó

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata által rendezett BUDAHÁZI 70 tárlat apropójaként ezúttal a Hónap műtárgya Budaházi Tibor Szatmárcsekei könyvek sorozata, ami ugyancsak megtekinthető a Pesti Vigadó VI. emeleti kiállítótereiben szeptember 15-ig.

Budaházi Tibor Római töredékek 2015-2019 című alkotása is látható a kiállításon
Forrás: Vigadó

„ Budaházi Tibor a Szatmárcsekei könyvek sorozatának állandó imaszerűen visszatérő motívumát az Európa-szerte ismert szatmárcsekei temető fejfáiról mintázta. E református temető ad végső nyughelyet a Himnusz írójának, Kölcsey Ferencnek. A művész műveinek oldalpárjai vertikálisan hullámzó jelfolyamokat képeznek. A formákat újságpapírból vágta ki, és ragasztotta fel a domborműves nyitott könyvre”. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában