Vaddisznókat videóztak az utcán

2024.08.20. 12:00

Szinte minden sarkon vadállatokba lehet botlani

Olyan sok vaddisznó és szarvas tűnik fel a Balaton környékén, hogy egyes településeken kezelhetetlen a vadhelyzet. A turisták megrökönyödésére és a helyiek bosszúságára vándorolnak vaddisznókondák az utcákon, erről videók is készültek a napokban.

Zaol.hu

Forrás: Likebalaton

A Likebalaton közlése szerint Balatonfenyvesen vaddisznókat videóztak az utcán, amit Lombár Gábor polgármester is megerősített. A vadak visszaszorítása érdekében több intézkedést hoztak, de a csapdázás nem volt hatékony. Bár lőfegyveres gyérítésre márciusban kaptak engedélyt, az idegenforgalmi szezon miatt ez elmaradt. Az M7-es autópálya megépítése után a vadak beszorultak a területre, de életveszélyt nem jelentenek, inkább együtt kell élni velük. Balatonszentgyörgyön és Balatonmáriafürdőn is komoly vadproblémák vannak, a kiskertekben a vadak kárt okoznak, de a belterületi károkért senki nem vállal felelősséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában