Szeptember 6-8. között Zalaegerszegre várnak mindenkit

2024.08.30. 20:00

Vadpörkölt- és borfesztivál: Terítéken kínálják Zala vadgasztronómiáját

Zalaegerszeg nyári végi nagyszabású rendezvényén ismét Zala vármegye ízei elevenednek meg számos vadászati és kulturális programmal, koncerttel fűszerezve szeptember 6-8. között. A Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai Teríték szombati napján jótékonysági vadfőzést is rendeznek, amelynek bevételét a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekintenzív osztálya számára ajánlják fel.

Antal Lívia

A rendezvény szüreti fesztiválként indult, amelynek tematikáját később megváltoztatták, hogy saját arculata legyen, idézte fel Balaicz Zoltán polgármester a vadpörkölt- és borfesztivál városházán tartott sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, mivel Zala az ország egyik legerdősültebb területe és vadállományban is gazdag, a vadgasztronómiát fűzték a rendezvény köré. Az idei program különlegességeként megemlítette, hogy 16 testvérvárosi delegációt fogadnak, ami rekordnak számít.

Vadpörkölt- és Borfesztivál
A Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai Teríték beharangozó sajtótájékoztatóján Tompa Gábor, Balaicz Zoltán és dr. Gasztonyi Beáta tájékoztatta a sajtó munkatársait és a jelenlévő zalaegerszegi vendéglátóegységek képviselőit
Fotó: Pezzetta Umberto

A gyermekintenzív osztály a kedvezményezettje a vadpörkölt- és borfesztivál jótékonysági főzésének

A vadpörkölt- és borfesztivált szeptember 6-án pénteken 10 órakor nyitják meg a Béke-ligetben, ahol felavatják Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész Diana-szobrát. A jótékonysági vadfőzést szombaton 9 órától rendezik meg a Kazinczy téren. Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD köszönetét fejezte ki, hogy a kórház ismét kedvezményezettje lehet egy jótékonysági akciónak. A kórház főigazgatója kiemelte, hogy a támogatást az országos hírű gyermekosztály két intenzív részlegének fejlesztésére fogják fordítani.

A vadételek mellett gombócból és palacsintából is lesz bőséges kínálat

Azzal, hogy a vadpörkölt- és borfesztivál kiköltözött a Kazinczy térre, az ország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja jött létre, vélekedett Tompa Gábor főszervező. Mint fogalmazott, a nagy köszönet jár annak a több száz embernek, akik biztosítják, hogy a sok ezer látogató jól érezze magát. A Kazinczy teret szerda éjféltől lezárják, hiszen itt lesz a jótékonysági vadfőzés több mint 80 csapat részvételével. Vadétel külön is készül óriás bográcsban, hogy jusson mindenkinek. Egy adag étel ezer forintos támogatói jeggyel vásárolható meg. A fesztivál ideje alatt több egerszegi vendéglátóegység is kínál vadételeket. Újdonság, hogy idén gombóc- és palacsintafesztivállal egészül ki a rendezvény.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában