Jó reggelt Zala vármegye!

2024.09.26. 07:00

Egy BMX banditát nem riaszt el a vihar

Pásztor András

Jelenet a filmből. Ilyen trükköket persze nem tudtam, de így is hatalmas élményt adott a futurisztikus bicikli, ami hamar a popkultúa részévé vált

Forrás: Internet

Talán tízéves lehettem, amikor a moziban láttam a BMX Banditák című filmet. Mondanom sem kell, egyből vágyaim netovábbja lett az akkor futurisztikusan kinéző bringa. Nem telt bele sok idő, és a Dél-Zalai Áruház kirakatában is megpillanthattam a BMX-et. Majdnem úgy nézett ki, mint a filmben, azzal a kis eltéréssel, hogy ezt a bringát nem Amerikában, hanem Csepelen gyártották. Fél évig spóroltam, végül apám megszánt és 4999 forintért enyém lehetett az a gyönyörű fehér kerékpár. Emlékszem, mikor elhoztuk, szakadt az eső, de engem ez cseppet sem zavart, egy BMX banditát ne riasszon el a vihar. A lakótelepen egyből ki is próbáltam a bringát,  őrült módjára száguldoztam, közben a felverődő sár sormintát hagyott a kabátomon. Aztán hirtelen felnőttem, a BMX sokáig a pincében porosodott, végül elajándékoztuk. Most meg azt látom, hogy a kanizsai kerékpármúzeumban is van egy darab. Ilyen öreg lennék?

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában