Szűcs Gabi és Ónodi Eszter tolmácsolásában

2024.09.08. 08:00

Feleségek és szeretők történetei a Keresztury VMK-ban

Dalok, izgalmas történetek, mozilegendák várják az érdeklődőket szeptember 17-én, kedden 19 órától a Keresztury VMK-ban Szűcs Gabi Fonogram-díjas énekesnő, Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színművész és a Szűcs Gabi Quintet tolmácsolásában.

Varga Lívia

Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színművész és Szűcs Gabi Fonogram-díjas énekesnő az est két főszereplője Fotó: Archív

A Feleségek és szeretők című zenés esten a két művész a 20. század első felének zenéin és írásos emlékein, naplórészleteken, önéletrajzi vallomásokon keresztül idéz fel legendás nőket, akik feleségek és anyák is voltak, mégis szerelmeikről, szeretőikről lettek híresek. Ők voltak koruk leghíresebb „végzet asszonyai”, ugyanakkor történeteikből mindig kitetszik a vágy: feleségnek lenni. Olyan híres művészekről, színésznőkről mesélnek, énekelnek mint Marilyn Monroe és Marlene Dietrich, de megismerjük a rajongott Karády Katalint, és a társaságbeli úrihölgy, Böhm Aranka, Karinthy Frigyes feleségének történetét is. Szerelemről, örömről és bánatról szólnak, nőkről, akik olyanok, mint mi mindannyian: hol szeretők, hol feleségek – bonyolult kapcsolatban a szeretett férfival, írja a program ismertetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában