Borostyán-tavi bojlis találkozó

2 órája

Horgászverseny: 120 óra alatt bármikor fordulhat a szerencse

Sikeresen indult a VII. Borostyán-tavi bojlis találkozó Zalalövőn, hiszen szinte rögtön a hétfői kezdést követően horogra akadt az első értékelhető ponty. A Borostyán Horgász Egyesület által szervezett rendezvény az egyik leghosszabb időtartamú horgászverseny Zalában, egészen szombatig tart.

Gyuricza Ferenc

A Let’s Go Carp Team III. csapatának hala kedd reggel érkezett

Forrás: Borostyán HE

A zalalövői bojlis verseny azért is kedvelt a horgászok körében, mert annak 120 órás időtartama alatt bármikor fordulhat a szerencse, így általában szinte végig nyitott a dobogós helyezések kérdése. A horgászverseny ugyanakkor nemcsak a horgászatról, a halfogásról szól, a résztvevők a szervezőkkel együtt olyan baráti társaságot alkotnak, akiket a közös hobbi tart össze.

horgászverseny
A Wild Carp Team csapata is feliratkozott a horgászverseny eredménylistájára
Forrás: Borostyán HE

A horgászverseny első fogása

Mint arról hétfő este már beszámoltunk, az első halat, egy közel 6,2 kilogramm tömegű pontyot a Somogysámsonból érkezett Kovács Makárnak sikerült megakasztania, de csak rövid ideig örülhetett a fogásnak, hiszen még aznap estére többen is megelőzték. A 19 órakor kezdődött mérlegelésnél öt csapat dicsekedhetett hallal, ez a szám kedd délutánra már több mint duplájára emelkedett.

A Dunántúl különböző pontjairól érkeztek a résztvevők

– A versenyre húsz csapat jelentkezett, a Dunántúl különböző pontjairól, illetve Budapest mellől – mondta Lakatos Róbert, a Borostyán Horgász Egyesület tagja, aki az egyik fő felelőse a verseny zavartalan lebonyolításának. – Nem túl sok a halunk, s egyelőre kiemelkedően jó eredményről sem tudok beszámolni, de van még bőven idejük a résztvevőknek. Az eddig kifogott halak egy része éjszaka és hajnalban jött, ha ilyen marad az idő, akkor a következő éjszakákon is biztosan lesznek még szép fogások.

Öt kilogramm felett

Az eredmény megállapításakor csak az öt kilogramm egyedi tömeget meghaladó méretű pontyot és amurt veszik figyelembe. Az eddig legnagyobb hal 14 kilogramm körüli, de akadt horogra 12 kilós is. Az idei Borostyán-tavi bojlis találkozó ideális körülmények között zajlik, az esti-éjszakai hőmérséklet is elviselhető, esővel pedig a kedd délutáni ottjártunkig nem kellett megküzdeniük a résztvevőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában