Felfedezték a térséget

2024.09.07. 09:00

Kerékpárral lépték át a határt a külsősárdiak

Külsősárdról indult el pénteken az a kerékpáros csapat, akik tagjai csatlakoztak a Határtalan kerekezés Hetésben és a Muravidéken elnevezésű 50 kilométer hosszú túrához, a Kerékpárral 7 határon át program keretében.

Korosa Titanilla

A szlovén-magyar határtérséget járták be a kerékpárosok Külsősárdról indulva

Fotó: A szerző

A települési önkormányzat szervezésében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével és az Építési és Közlekedési Minisztérium által biztosított támogatással valósult meg a kerékpáros program, melyen mintegy 20-an vettek részt.

Gasparics Győző Külsősárd polgármestere elmondta, hogy a biciklisek a Külsősárd-Gáborjánháza-Bödeháza-Zsitkóc-Kámaháza-Göntérháza-Hosszúfalu-Lendva útvonalat járták be, végső állomás a lendvahegyi Vinárium-kilátó volt, melynek csúcsából aztán megtekintették a tájat, amerre kerekeztek. Onnan a szlovéniai Kót települést vették célba, majd Lendva újbóli érintésével érkeztek vissza Külsősárdra.

Hozzátette, hogy a kerékpározás sokkal több, mint egy sporttevékenység: egy módja a közlekedésnek, a világ felfedezésének, illetve a kerékpáros közösségek olyan helyek, ahol az emberek találkoznak, megosztják szenvedélyeiket, közös élményeiket, így erős és tartós barátságok alakulnak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában