Bravúr!

3 órája

Kiemelték a Balatonon oldalára dőlt vitorlást

Többórás megfeszített és összehangolt munkával kiemelték és a balatonfüredi kikötőbe vontatták az oldalára dőlt vitorláshajtót a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) irányításával – tudta meg a Veol.hu Bagyó Sándor VMSZ-elnök és a BalatonHelp közösségi oldaláról.

Zaol.hu

Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE/Facebook videó

A minap hat embert mentettek ki egy, a Balatonon sodródó vitorlásról a VMSZ szakemberei. Bagyó Sándor a közösségi oldalán közölte, a Rupert nevű sürgősségi mentőhajójuk futott ki az óránkénti 60-80 kilométeres szélben. A vitorlás személyzetének hat tagjából ketten tengeribetegek voltak, háromnak halálfélelme volt, mikor megérkeztek a vízimentők. Egyikük sem viselt mentőmellényt, többszöri felszólítás után végül öten felvették a mentőeszközt.

A vízimentők azt javasolják, alaposan nézzék meg az időjárás-előrejelzést azok, akik vízre szállnak. Aki a Balatonon megy vízre, feltétlenül töltse le a BalatonHelp nevű applikációt, és adott esetben azon keresztül riassza a vízimentőket, mert így tudnak a leggyorsabban a helyszínre érkezni. Telefonon is lehet őket riasztani a +36 30 383 8383-as számon.

További részletek a Veol.hu oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában