Péntek esti kavalkád

2024.09.07. 10:07

Vadpörkölt és Borfesztivál: Zene és jókedv a zalaegerszegi utcákon

Pénteken remek időben szórakozhattak a zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál Zalai teríték programjaira kilátogatók. A Kossuth utca és környéke megtelt ételeket, italokat kínáló sátrakkal, a színpadokon egymást váltották a zenekarok, gyerekműsorok.

Arany Horváth Zsuzsa

Gyerekek élvezik a műsort a fesztiválon

Fotó: Pezzetta Umerto

Felvételeink és videó részletünk baráti társaságokat, családokat mutat, akik többek közt az Aurevoir együttes zenéjét élvezhették a borok kóstolgatása közben.

Vadpörkölt és Borfesztivál
Vadpörkölt és Borfesztivál: sokakat vonzottak a programok
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Koncertek és jó hangulat

Az Aureovoir együttes pénteken este a Kazinczy téri színpad elé gyűlteket szórakoztatta a zalaegerszegi őszi városfesztiválon. Szombaton késő eset ugyanitt a Csík zenekar, vasárnap pedig ipolf Raskolnikov és a Follow the Flow lép fel. 

Az Aurevoir Együttes a Kazinczy téri nagyszínpadon lépett fel pénteken este 20 órakor. "A zsámbéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. 2015 márciusában hattagú együttesként kezdték pályafutásukat, a felállás többszöri változását követően jelenleg hét zenész alkotja a zenekart. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfajmegnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői.", írja róluk az internetes lexikon.

Operett és musicalhősök jártak pénteken este a  Dísz téren 

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze Hertelendy Attila és barátai hazai és külföldi operett és musical slágereket adtak elő pénteken este a vadpörkölt fesztivál Dísz téri Tarr fesztiválszinpadán, Az ismert dallamok és a közönség által kedvelt előadókra szinte minden városi rendezvényen számíthat a közönség. 

A fesztiválozók szombaton a jótékony főzéssel és a vadászkutya bemutatóval találkozhatnak, véradásra is mód nyílik.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában