Ellenzéki megemlékezés Zalaegerszegen

1 órája

Paksy Zoltán: Ma Magyarország újból választás előtt áll

A Tiéd a Város Egyesület, valamint a demokratikus ellenzéki pártok képviselői közös megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szerdán Zalaegerszegen, a Kossuth utcai ’56-os kopjafánál.

Antal Lívia

Az ellenzéki megemlékezésen Paksy Zoltán történész, főlevéltáros idézte fel a 68 évvel ezelőtti budapesti eseményeket, kiemelve azt, hogy október 23-án az emberek az elnyomás és a hazugság rendszere ellen, a szabadságukért vonultak az utcára. 

paksy zoltán
A megemlékezésen mások mellett Benke Richárd (Jobbik), Góra Balázs, a Tiéd a Város Egyesület elnöke és Paksy Zoltán (LMP) helyezett el koszorút a Kossuth utcai ’56-os kopjafánál. Fotó: Antal Lívia

Ezek a bátor és szabadságszerető emberek mi ellen lázadtak fel? – tette fel a kérdést. Vonják ki a szovjet csapatokat Magyarországról, Nagy Imre alakítson kormányt, a sztálinista-rákosista bűnösöket váltsák le, válaszként többek között ezeket a követeléseket említette meg az október 23-i tüntetés 16 pontja közül. 

Paksy Zoltán úgy fogalmazott, hogy ma, csaknem 70 évvel a forradalom után, a pontok közül majdnem mindegyiket újra lehetne követelni, mert az oroszok újra itt vannak. Csak most nem tankokkal, hanem kőolajjal, földgázzal, atomerőművel és titkos szerződésekkel, amely kapcsán azt mondta: a kormány nem a magyar nép érdekeit szolgálja. Kijelentette: mi lenne ha bátrak megint fegyvert fognának és harcolnának. Mert van az orbáni békepárt és van a bátrak tábora. Magyarországnak most e kettő közül kell választania, hangsúlyozta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában