Programajánló

2023.03.03. 13:25

Koncerttel, kézműves-foglalkozással és történelmi előadással várja a családokat a nagykanizsai könyvtár

A nagykanizsai Halis-könyvtár március első szombatján, vagyis március 4-én is várja a családokat.

Benedek Bálint

Kicsiknek és nagyoknak is érdemes lesz ellátogatni szombaton a bibliotékába

Fotó: Szakony Attila

Érdemes lesz ismét ellátogatni a bibliotékába, hiszen a gyerekeknek és a felnőtteknek is egész délelőttös programmal készülnek.

A napot 9 órakor egy különlegesség nyitja: Benkőné Mészáros Dóra, a Kék madár kreatív klub foglalkozásvezetője segítségével a gyerekek szép ajándékokat készíthetnek nőnapra. Ugyanebben az időpontban kezdődik és egészen 13 óráig tart a gólyalábazási lehetőség Pálfi Dénes vezetésével. 10 órakor Dalok a szerelem jegyében címmel a Canischa Cronica zenekar előadásában középkori virágdalokat, népdalokat hallhatnak a közelgő nőnap alkalmából a látogatók. Szintén 10 órától Népszerű informatika címmel Szilágyi Imre informatikus mérnök tart előadást. Célja, hogy a résztvevők kötetlen formában megismerkedjenek az informatikához kapcsolódó népszerű és hasznos témákkal. 
A Halis-könyvtár előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok tematikus olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban, a feltételekről és az Arcanumról részletes tájékoztatót is tartanak. 10.30-tól Majorné Virág Adrienn könyvtáros vezetésével újra lesz mesés papírszínházi foglalkozás alsós diákoknak. A felnőtteket Kardos Ferenc várja tartalmas beszélgetésre a Tarnóczky Klubban. Ha még a gyerekeknek maradt energiájuk, akkor 11.30-tól Farkas Tibor könyvtáros a Sárkányházban versénekeket és ritmusjátékokat tanít nekik. Zárásként pedig 12.15-től Benke Dániel könyvtáros történelmi utazásra várja az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában