Frissen Zalából

2021.06.24. 07:00

Paksy Tímea zalai lett

Paksy Tímea kilencszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok kajakos lassan két éve él családjával a zalai településen. Ahol természetesen sportágától sem szakad el.

IE

Paksy Tímea még versenyzőként, 2011-ben Fotó: NS

Fotó: Tumbász Hédi

Egy elképesztő kajakpályafutás ért véget tíz éve, amikor Paksy Tímea befejezte a versenyzést. A sors nem volt kegyes hozzá, hiszen olimpián nem szerepelhetett, noha háromszor is volt esélye kijutni. Akkoriban ugyanis egy országból egy sportoló indulhatott versenyszámonként a nyári játékokon, és neki olyan riválisai voltak idehaza, mint Kovács, Benedek és Janics.

Sportolói karrierje után élt és edzősködött Ausztriában, Dél-Afrikában, Tajvanon és Kanadában. Hazatérve lányaik, Bettina, Emese és Brigitta születése előtt Budapestre, majd Gyenesre költöztek férjével, a kenuedző Oláh Tamással.

– Nagyon bevált az új otthonunk – dicsérte választásukat a bajnoknő – Bettina a gyenesdiási óvodába jár, a középső gyermek pedig bölcsibe Vonyarcvashegyen.

Hamarosan a legkisebb gyerek is követi nővéreit, édesanyjuk pedig nemrég sportegyesületet hozott létre.

– A Keszthelyi Vízisport Egyesületet, a város névhasználati engedélyével – mesélte. – Egész éven át aktív elfoglaltságot szeretnék teremteni Keszthelyen a kajak-kenu sportnak, a városi strand jobb szélén, illetve a Libás strandon. Már idén júliusban szeretném beindítani az oktatást. A Balaton remek lehetőséget nyújt, hogy gyerekekkel megszerettessük a sportágat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában