Némi rutin hiányzott a győzelemhez

2023.10.04. 11:35

Szolnokon kezdte meg az új szezont a Kanizsai Vadmacskák SE

Egy év kihagyás után tértek vissza a hazai női kosárlabdázás második vonalába, egész pontosan az amatőr NB I Zöld-csoportjába.

Kühne László

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Dziurek

Szolnoki MÁV SE – Kanizsai Vadmacskák SE 69-63  (27-16, 15-16, 20-7, 7-24)

Szolnok, 50 néző. Jv.: Fekete Cs., Takács I.

KVSE: Németh L. 15, Rezsek 23/3, Kiss Szabó 4, Szilágyi L. 10, Kékesi 6. Csere: Scheiber V. 5, Simon E., Simon-Riechel, Bakonyi, Simon A., Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

A hazai csapatban is sok volt a fiatal, de kanizsai részről teljesen új korosztály érkezett el a bemutatkozáshoz a felnőttek bajnokságában. Az első fellépés lámpaláza, illetve a rutin hiánya okozta, hogy a Szolnok az első negyedben el tudott lépni ellenfelétől. A második tíz percben javítottak a vendégek, igaz, hátrányuk a szünetig nem csökkent tíz pont alá (42-32). Fordulás után hasonló volt a forgatókönyv: előbb a házigazda kezdeményezett, a záró negyedben azonban lábra kapott a Kanizsa, mely 63-39-ről 66-63-ra zárkózott fel. Ez a felzárkózás azonban túl sok energiába került.
Jók: Rezsek, Németh L., Szilágyi L.

A 2. fordulóban, szombaton (15 óra) a Kecskemét látogat a Cserháti-csarnokba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában