Véglegesnek tekinthető az őszi keretük

2024.09.04. 11:00

A ZTE FC tavaly nagyon "belenyúlt", az idei nyáron így igazolt

A ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata is kihasználta az utolsó átigazolási napot, hiszen kedden este két új játékos érkezéséről számolt be, sőt még szerda délelőtt is. Ezzel gyakorlatilag a téli szünetig kialakult a ZTE FC kerete.

Kerkai Attila

Dénes Csanád Vilmos (jobbról) is a nyáron érkezett, aki gyorsan beilleszkedett a ZTE FC együttesébe. Ő a jó igazolások egyike, aki már két gólnál jár Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC  is aktív volt a hazai átigazolási  időszak utolsó napján, s Eszékről  kölcsönvette Kristjan Fucakot, de egy fiatal játékos,  a 20 esztendős Krajcsovics Ábel a Bp. Honvédtól is a zalaiakhoz került. A 26 éves Fucak támadó,  Krajcsovics  jobb és bal oldali  szélső,  és utóbbi is kölcsönbe érkezik.  Sőt, még szerda délelőttre is jutott egy bejelentés: a 22 éves Csontos Dominik is a ZTE FC-nél folytatja, aki a legutóbbi két szezont az ETO FC Győrnél töltötte.  Csontos az idei szezonban,   immár az NB I.-ben,  az ETO FC együttesében négyszer is a kezdőcsapat tagja volt.   

Ezzel pedig a ZTE FC gyakorlatilag kialakította az őszre a keretét, hiszen legközelebb majd csak  januárban  nyílik meg az átigazolási piac. Összességében  talán nem úgy sikerült az átigazolás a zalaiaknál, mint azt  várták,  és erről már többször is szó esett. A tervezettnél később érkeztek játékosok,  és az a minőség sem mindig realizálódott, amit vártak volna a szurkolók. 

Tavaly nagyon "belenyúltak" 

Ha az egy évvel ezelőtti helyzetet nézzük, arra  a legjobb kifejezés, hogy jól sült el. Hasonlóan a mostanihoz, az átigazolási időszak  utolsó napjaiban  érkezett Yohan Croizet, Medgyes Sinan, Josip Spoljaric, majd  Antonio Mance. Nos, a kezdeti nehézségek – hiszen az új fiúkat be kell építeni és ez időt vesz igénybe – éreztették a hatásukat, az ősz nem is sikerült  olyan jól, de aztán immár Márton Gábor vezetőedző irányításával, a ZTE FC remek tavaszt produkált. Az említett négyesből Croizet,  Medgyes és a 15 gólig jutó Mance meghatározó emberei lettek az együttesnek. 

Most, úgy tűnik, nem sikerült hasonló minőségű játékosokat igazolni, de  tegyük hozzá, nem is lehet mindig, minden évben ennyire jól "belenyúlni".  De persze, ne legyen igazunk! Azt ugyanis majd az idő dönti el, hogy a most – és persze a korábban – érkezők milyen szerepet kapnak a csapatban és milyen teljesítményt nyújtanak. Gondoljunk csak Dénes Csanád Vilmosra, aki 19 éves és már két gólt szerzett az eddigi hat bajnokin.   

Ráadásul a jelenleg sérültek (Yohan Croizet, Csóka Dániel, Csonka András) is remélhetőleg hamarosan visszatérnek és formába kerülnek, hiszen ez is szempont lesz az ő esetükben. A ZTE FC jelenleg a 10. helyen áll a tabellán a megszerzett 4 pontjával. A válogatott nemezetek Ligája-mérkőzései miatt  háromhetes szünet van a hazai bajnokságban, a következő fordulóban szeptember 21-én a ZTE FC a Kecskemétet fogadja.  A jövő hét végén, szeptember 14-én 15 órától pedig a MOL Magyar Kupa 32 csapata közé jutásért az NB III.-as FC Hatvan vendége az egerszegi csapat. 

A nyári szezon  játékosmozgása a ZTE FC-nél 

Érkezett: Csontos Dominik (ETO FC Győr), Yohan Croizet (Újpest FC, kölcsön után végleg), Marko Cubrilo (FK Igman Konjic – Bosznia-Hercegovina), Csonka András (Ferencváros, kölcsönben), Dénes Csanád (BFC Siófok), Sztefanosz Evangelu (NK Osijek, kölcsön után végleg), Gundel-Takács Bence (Budafoki MTE), Jack Ipalibo (Csernomorec Odesza – Ukrajna)  Kiss Bence (Kecskeméti TE, kölcsön után végleg), Nyíri Vince (Haladás), Várkonyi Bence (MTK , kölcsön után végleg).  Kölcsönbe érkezők: Bakti Balázs (Puskás Akadémia), Krajcsovics Ábel (Bp. Honvéd), Kristian Fucak (NK Osijek).
Kölcsönből visszatért: Németh Ervin (NK Nafta – Szlovénia).
Távozott: Philip Baloteli (?), Bedi Bence (Fehérvár FC), Dombó Dávid (?), Gergely Botond (FK Csíkszereda), Gyurján Márton (Szentlőrinc), Guy Hadida (Maccabi Bnei Reine), Kiss Ágoston (Vasas FC), Kovács Barnabás (Kecskeméti TE), Zoran Lesjak (NK Nafta), Antonio Mance (Umm-Szalal SC), Papp László (SpG Edelserpentin), Soltész István (Kisvárda), Meshack Ubochioma (Dundee United). 
Kölcsönbe távozók: Huszti András (Fehérvár FC), Klausz Milán (NK Nafta), Papp Csongor ( Szentlőrinc), Senkó Zsombor (NK Nafta), Szalay Szabolcs (NK Nafta). 

   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában