Értékelnek az edzők

Tegnap, 17:48

Márton Gábor örült a sikernek, megérdemelt ZTE-győzelemről nyilatkozott az ellenfél edzője

A ZTE FC szakvezetője, Márton Gábor szerint csapata megdolgozott a sikerért, a Kecskeméti TE vezetőedzője, Szabó István megérdemelt hazai győzelmet említett a 2-1-es ZTE-sikerrel véget ért szombat délutáni találkozó után.

Kerkai Attila

Márton Gábor szerint nagy munkát tettek bele játékosai a Kecskemét 2-1-es legyőzésébe

Fotó: Szekeres Péter

- Nem ez volt a legjobb meccsünk és nem is a legjobb játékunk, de sikerült nyerni, amiért  szó szerint megdolgoztak a srácok -  nyilatkozta a mérkőzés után Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője. - Lassan vettük fel a ritmust, a mezőnyben passzívak voltunk, de húsz perc után már élénkebb lett a mi játékunk is, és sikerült vezetnünk. Az elmúlt hetek nehézségei után, hiszen sok volt a hiányzónk  fontos siker ez. 

A ZTE vezetőedzője beszélt Csóka Dániel visszatéréséről is, aki végül győztes gólt szerzett. A tavaly utolsó felében egy csípőműtét miatt a védő már nem játszott, majd a nyáron  edzésbe állt, de mire visszatérhetett volna, a múlt héten,   a Hatvan elleni kupamérkőzés előtt megbetegedett.  Arra viszont kíváncsiak voltunk, hogy a most  kispados Medgyes Sinan, aki eddig a védelem bal oldalán játszott,   és Csóka Dániel között kell-e majd választani a jövőben, vagy  Márton Gábor mindkettejüknek talál helyet a csapatban.  

- Minden játékos visszatérésének örülni kell, így van ez Csóka Dani esetében is, aki műtét után tért vissza - válaszolta lapunk kérdésére  Márton Gábor. - Mindenkinek próbálok lehetőséget adni a játékra, most az edző helyzete nehezebb, hiszen kezd mindenki felépülni. A fiúk jól dolgoznak, bármikor, bárkinek be kell szállnia. Nyilván, ha van egy jól működő védelem, azt az ember nem szívesen bontja meg, de meg kell adni  másoknak is a lehetőséget. 

 Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője  megérdemelt ZTE-sikerről beszélt, de  hozzátette: 

- A ZTE győzelme megérdemelt,  de nem azért, mert jobban játszott volna, hanem  mert jobban használta ki a hibáinkat - mondta Szabó István. - A játékkal nem volt gond, hiszen a hatodik percben már a harmadik szögletünket végezhettük el, irányítottuk a játékot. Kettő-egynél az ellenfélnek már több helyzete volt, hiszen akkor már kilenc-tíz emberrel támadtunk.  Ugyanakkor nekünk is meg voltak a lehetőségeink,  és ezek számával elégedett voltam. Kis figyelem kellett volna még, hogy eredményesebbek legyünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában