Egy hete jó döntés született a halasztással

2 órája

Remekül sikerült a dr. Forintos László emlékverseny

Múlt héten a kellemetlen időjárás a dr Forintos László Tehetséggondozó Tenisz Emlékverseny elhalasztására kényszerítette a szervezőket. Egészen biztosan jól döntöttek akkor, hiszen most szombaton nagyszerű körülmények között, a Helikon TC pályáin negyven gyermek részvétele mellett került sor az idei versenyre.

Góth Imre

Hátul Horváth Imre, a Helikon TC elnöke és dr. Vassné dr. Forintos Klára, Laci bácsi lánya látható a centerpályán felavatott emléktábla előtt a versenyzők egy csoportjával.

Fotó: Góth Imre

Nyitányként dr. Vassné dr. Forintos Klára, Forintos László lánya és Horváth Imre, a HTC elnöke felavatta a centerpályán elhelyezett névtáblát, amely mindenki „Laci bácsijának” nevét viseli ettől a naptól, aki letette a múlt század közepén Keszthelyen a tenisz-utánpótlásképzés alapjait.

Dr. Forintos László emléktáblája a Helikon Tenisz Clubban. 
Fotó: Góth Imre

Horváth Imre elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Dósa Zsolt, Keszthely város önkormányzata nevében üdvözölte a jelenlévőket, dr. Vassné dr. Forintos Klára,  a főszervező Forintos család képviselőjével egyetemben. Végül dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, Keszthely város díszpolgára adott rövid betekintést a verseny történelmi hátterébe, és méltatta dr. Forintos László munkásságát és érdemeit.

Az ünnepélyes ceremónia utáni verseny méltóan őrizte a névadó emlékét. A sok tehetséges teniszpalánta megmutatta, hogy  komoly potenciál van a hazai tenisz-utánpótlásban. Közel kétszer annyian neveztek, mint egy évvel korábban, egyben nívós versenylehetőséget biztosítva elsősorban Baranya, Somogy és Zala vármegyék tenisz utánpótlása számára.

A hat korcsoport győztesei végül a következő versenyzők lettek:

7-8 éves korcsoport (vegyes): Takács Zara (PVTC). 

9 évesek (fiúk): Varga Áron (Pécsi Elektromos SE). 

9-10 évesek (lány): Tóth Réka (PVTC). 

 10 évesek (fiúk): Misák Máté (Marcali). 

 11-12 évesek (vegyes): Szabó Ákos (Badacsonytördemic). 

 13-14 évesek (vegyes): Bors Liza (Balatonboglár). 

A legfiatalabbak korosztályában Forintos Laci bácsi dédunokája, Kottász Dalma (PVTC) állhatott a dobogó második fokára. GI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában