Kilencven plusz után mínusz hat pont...

2 órája

A ZTE FC és az elátkozott utolsó percek

Letelt az első kör a labdarúgó NB I.-ben, hiszen a hét végén a 11. forduló mérkőzéseit rendezték meg. A ZTE FC a 10. helyen áll, és az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy átok sújtja az egerszegieket a mérkőzések utolsó perceiben...

Kerkai Attila

Az előtérben a ZTE FC játékosa, Dénes Csanád Vilmos, a héttérben pedig az ünneplő nyíregyházi játékosok

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Márton Gábor, a ZTE FC  vezetőedzője is erről beszélt, ennek adott hangot a vasárnapi, Nyíregyháza- ZTE FC (1-1) találkozó után, mondván, vannak megfoghatatlan dolgok és itt egyértelműen a 90. percben bekapott találatra gondolt, hiszen  azzal mentett végül pontot a Nyíregyháza. 

ZTE FC
teljesen érthető, hogy a ZTE FC  vezetőedzőjének, Márton Gábornak is fejtörést okoz, csapata miért hibázik ilyen sokszor a mérkőzések utolsó perceiben. 
Fotó: Szekeres Péter

Öt kapott gól a 90. perc után

A ZTE FC az eddigi 11 forduló alatt 11 gólt lőtt és 16-ot kapott. A tizenhat kapott gól közül 5  találat a 90. percben,  vagy később jutott a ZTE FC kapujába és ha összeszámoljuk ezeket és az általuk elvesztett pontok számát, akkor összesen hat pontot takar... Vagyis, ha sikerült volna ezeket "kivédeni", akkor a ZTE FC-nek jelenleg nem 8, hanem 14 pontja lenne, ezzel a hetedik helyen állna. Az öt, már a hosszabbításban esett gól közül egy van, ami úgymond nem számított. Ez a DVSC játékosának,  Dominguesnek  a találata, ami a 96. percben esett, és azzal már csak 3-1 lett az eredmény és  nem maradt 2-1... 

Hat pont ment el

Viszont... Az MTK ellen a Marin Jurina által a 92. percben  szerzett góljával ment el a hazai döntetlen, majd a Puskás FC  ellen Nagy Zsolt talált be a 91. percben és ezzel nyert a felcsúti együttes.  Ezt követen a Fehérvár FC otthonban a 94. percig vezetett a ZTE FC, de akkor Kovács Patrik egyenlített (1-1) és itt is elment két pont. Ez összesen már négy volt, majd jött a  vasárnapi találkozó, amin a 90. percben  egyenlített  Nagy Dominik és újabb két pont ment veszendőbe. 

Gondoljunk csak bele, mennyivel más lenne ránézni a tabellára, ha meglenne ez a hatpont is. Az is igaz, nem lehet automatikusan ezt a hatot hozzáírni a mostani nyolchoz, ,mert mint a példa is mutatja, a meccsek mindegyik pillanatában megtörténhet még bármi. Reálisan nézve 3-4 pont az, ami tényleg elment és az is sok.   

A végzetes utolsó perc

Az, hogy rutintalanság, vagy figyelmetlenség húzódik meg a háttérben,  vagy egyszerűen ez így jött ki, ezt nehéz most még megállapítani. Tendenciáról is majd csak a bajnokság végén  lehetne beszélni, ha sorozatban jönnének később is ezek a "végzetes", elátkozott gólok.  De. Az is biztos, amikor a vasárnapi  mérkőzés utolsó percében Oleksandr Safronov inkább szögletre fejelte labdát, egészen biztosan sok ZTE drukker  szisszenhetett fel:  csak nehogy most! 

De igen...  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában