Az egerszegi öklöző már a Madárfészek akadémián készül

3 órája

Németh Brendon is bunyózik az ifi világbajnokságon

Eldőlt, lesz zalai résztvevője a Montenegróban, Budva városában rendezendő ökölvívó ifjúsági világbajnokságnak. Németh Brendon, a Zalaegerszegi Box Klub tagja is része lett az utazó keretnek, s már a vb előtti edzőtáborban készül.

Kerkai Attila

Életkép az edzőtáborból... Középen Németh Brendon, mellette jobbról a korábbi magyar klasszis Erdei Zsolt, balról Németh Marcell. A kép szélén balról Füzesi József, jobbról Ács József, a válogatott ifjúsági szakágvezetője

Fotó: ZH

A jó hírről Füzesi József, az egerszegi bunyós edzője számolt be, aki kis időre szintén csatlakozott a válogatottak felkészülésébe. Németh Brendon már a csapatkijelölés előtt is jó formát árult el magáról, hiszen a Szarajevóvban és Iasiban rendezett nemzetközi tornákon is győzött a +92 kg-osok súlycsoportjában. 

Ezekben a hetekben és napokban viszont gőzerővel készül a 18 esztendős egerszegi bunyós, aki a Madárfészek Nemzeti Ökölvívó Akadémián válogatott társaival és edzőjével, Füzesi Józseffel együtt eltöltött már egy hetet, majd vissza is utazott, hiszen a vb-felkészülés folytatódik. Németh Brendon a szövetség honlapjának videójában nyilatkozva elmondta, nagyon jó erőben érzi magát és szerinte jó eredményt fog elérni Budvában is. 

És, hogy mit gondol erről edzője, a Zalaegerszegi Box Klub vezetője, Füzesi József? Ő is bizakodva nyilatkozott lapunknak. 

- Remek körülmények között készülhettünk a Madárfészek Akadémián, ahova engem is elhívtak, hogy segítsek be a válogatottak munkájába és edzőpartnernek egyesületünk másik tagja, Németh Marcell is meghívást kapott - árulta el Füzesi József. - Ott vált biztossá, hogy Brendon is utazik a világbajnokságra. Az akadémia névadója,Erdei Zsolt Madár is látta öklözni Brendont, szerinte akár éremesélyes is lehet az ifi vb-n. Felnőttekkel is kesztyűzött, biztatóan mozgott, most pedig már a frissítés lesz a napirenden, hiszen tíz nap múlva kezdődik a világbajnokság. 

Október 24. és november 4. között rendezik a budvai világbajnokságot. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában