Keddtől szombatig rendezik meg Zalaegerszegen a teke világkupát

2024.10.10. 14:30

Huszonnyolc európai bajnokcsapat érkezik

A jövő héten, keddtől (október 15.) szombatig 15 ország 28 női, illetve férfi bajnokcsapatának részvételével bonyolítják le Zalaegerszegen a tekések világkupáját.

Varga Andor

A kép a múlt szezon ZTK-Szeged férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzésén készült az egerszegi tekecsarnokben. Kék-fehérben hazai részről Fehér Z. és Kakuk, piros-kékben a szegedi Zapletán és Karsai

Fotó: archív / Pezzetta Umberto

A világkupa a Városi Sportcentrum tekecsarnokában zajlik majd, ahol kedden, szerdán és csütörtökön a selejtezőket bonyolítják le, majd pénteken az elődöntők, szombaton pedig a bronzmeccsek és a döntők következnek.

Csapatonként hatszor százhúsz dobás

- A selejtezők során a csapatok mind a hat játékosa pályára lép, ők fejenként 120 vegyes dobást teljesítenek és az össz fa alapján alakul ki a sorrend - részletezte a lebonyolítást Monostori Anita, a Zala Megyei Teke Szövetség elnöke. - Mindkét nemben a legjobb négy csapat folytatja a küzdelmet az elődöntőkben, majd a győztesek mérkőznek a trófeákért.

Monostori Anita, a Zala Megyei Teke Szövetség elnöke
Fotó: zmse.hu

Ünnepélyes megnyitó a Kölcseyben

A torna első napján, kedden, este 8 órakor, a Kölcsey-gimnáziumban rendezik meg a viadal ünnepélyes megnyitóját, de a játék már délelőtt fél 10-kor elkezdődik a Városi Sportcentrumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában