Zaol podcast

2023.09.14. 11:30

"A családközpontú ellátás új minőséget jelent" - beszélgetés dr. Gárdos Lászlóval, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnökével (1. rész)

A Magyar Gyermekorvosok Társasága idén már 99 éves. A gyermekgyógyászat képviselői ezúttal Keszthelyen találkoznak legnagyobb, éves szakmai rendezvényükön, hogy értékeljék a gyermekegészségügy helyzetét, eredményeit és jövőjét.

Király Erika

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, dr. Gárdos László

Forrás: ZH-Archívum

A társaság arra vállalkozott, hogy az idei konferenciáján – a hazai szakmai nagyrendezvények sorában elsőként – fókuszba helyezi a térhódításnak indult családközpontú egészségügyi ellátást. A rendezvényre jeles nemzetközi és hazai előadók érkeznek aktuális témákkal: többek között szó lesz arról, hogy meg lehet-e gyógyítani egy beteg gyermeket a család támogatása nélkül, változott-e a lisztérzékenység diagnosztikája, vagy hogy melyek a leggyakoribb csecsemőbalesetek, illetve milyen vizsgálatok alkalmazhatók a távgyógyításban. Ráadásul idén családként egyesülhet a hazai gyermekgyógyászat, hiszen a helyszínre érkeznek minden eddiginél több szakterület, illetve az anyatársaság keretein belül született, de később levált és önállósodott szekciók képviselői, hogy beszámoljanak munkásságukról. A Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke dr. Gárdos László, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház csecsemő- és gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. A ZAOL Podcast adásában most vele beszélgetünk a konferencia apropóján a társaság működéséről és történetéről, az egészségügyben bekövetkezett változásokról, valamint a ránk zúduló információhalmaz előnyeiről és hátrányairól. Műsorunk első részét itt hallhatják, a folytatást a későbbiekben megtalálhatják felületeinken.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában