Jobbára apróhalak akadtak horogra

2024.06.26. 11:18

Falvak horgászversenye az Újfalusi-tavon

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a lovászi Bányász Horgászegyesület Tornyiszentmiklóson, a határ menti község szomszédságában található Újfalusi-tavon a 2010 óta hagyományos, regionális Falvak Versenye elnevezésű halfogó versenyét.

Korosa Titanilla

Az első helyezett Dobri önkormányzat csapata, (b-j) Cseke Attila, László József, Gróf János

Fotó: Korosa Titanilla

A horgászaton 3 fős együttesek vettek részt a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településekről, illetve a határ menti szlovén községekből, két csapat érkezett Csentéből és a verseny megrendezését támogató lovászi Oiltech cégtől is. A nevező 15 csapatban 45 horgász próbált szerencsét három szektorban, mindegyik csapat minden szektorban képviseltette magát. Az értékeléskor a csapatok összesített eredményét és az egyéni fogásokat is figyelembe vették, ezek alapján alakult ki a végeredmény. 

Díjazták a szektorokban a három legjobban teljesítő horgászt és a legeredményesebb csapatokat. A halfogó versenyt végül Dobri önkormányzatának csapata nyerte az Oiltech Gépészet és a Csente Fő utca előtt. A legnagyobb halat, egy 3,35 kilogrammos pontyot Stefan Meolic fogta ki.

A szervezők részéről ifj. Pálla Miklós elmondta, hogy az időjárással szerencséjük volt, viszont a déli szél nem kedvezett a fogásoknak, nagyobb halak kevésbé akadtak horogra, inkább sok apró halat fogtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában