Új főépítésze van a városnak

2024.06.27. 08:30

Ülésezett az önkormányzat Lentiben

Pályázat benyújtásáról és támogatási kérelmekről is döntött a képviselő-testület szerdai soros ülésén Lentiben.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Pályázatot nyújt be a 2024-es lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatására a Magyar Államkincstár felé az önkormányzat. A támogatás a lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás szolgáltatás ráfordításainak a csökkenését szolgálja. A pályázati eljárásban a Zalavíz Zrt. működik közre Lenti önkormányzatával. 
Döntöttek arról is, hogy pótbefizetéssel egészíti ki az önkormányzat a Lenti Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. saját tőkéjét mintegy 32 millió forint értékben. Az összeget részben pénzbeli, részben egy ingatlan tulajdonjogának átruházásával biztosítják. Jóváhagyták továbbá a hulladékgazdálkodási kft. 8 millió forint összegű pénzügyi támogatási kérelmét is, az összegből a fennálló tartozásából kívánna a cég törleszteni. 
Döntöttek a képviselők a „Civilkurázsi” Lenti Civilszervezeteiért és Sportjáért Közalapítvány részére további 500 ezer forint hozzájárulásról, melyet helyi civil szervezetek és sportegyesületek támogatására fordítanak, valamint a Helyi Értékek Háza működésével kapcsolatos közüzemi, számlavezetési díjak fedezetére.

Az önkormányzati ülésen a képviselő-testület tagjai nevében Horváth László polgármester köszönt el Inkovics Lászlótól, a munkáját március végén már befejező városi főépítésztől, aki 2010-től látta el ezt a feladatot Lentiben. Utóda Hermán Péter építész lett. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában