Zaol podcast

2024.09.04. 20:00

Fiatal, borszakértő és hölgy? Igen, lehetséges! – Vendégünk Piskor Fanni

Ha ősz, akkor szüret. Bár a szőlőket még csak az elmúlt hetekben szakították le a tőkékről, van miről beszélgetni. A nagykanizsai származású Piskor Fanni szőlész-borászmérnök, borszakértő a minőségi és kulturált borfogyasztást népszerűsíti. S persze van véleménye az időjárásról és a szőlőfajtákról is.

Benedek Bálint

Piskor Fanni

Fotó: Benedek Bálint

A fiatal hölgy szerteágazó munkájáról, küldetéstudatáról mesélt a zaol.hu hallgatóinak. A beszélgetés során szó esett "rázósabb" témákról is, úgy, mint az előítéletek kezelése. S arról, hogy miként látja a magyar borok helyzetét itthon és külföldön. Fanni a magyar bor nagykövete is lehetne, hiszen bárhol jár, a hazai nedűk mellett teszi le a voksát. Természetesen szó esett szülőföldje, Zala vármegye borvidékéről is, az itt nevelt érdekes fajtákról, melyek bizony beverekedték már magukat a magyarországi elitbe. Sőt néhány tétel külföldön is megállta a helyét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában