Zaol podcast

2024.09.01. 11:30

Budaházi Tibor festőművész jubileumi tárlatai

A Zalaegerszegen élő, Szatmárnémetiben született Munkácsy-díjas festőművész tiszteletére szervezett kiállítást a nyáron a Vigadó Galéria. Budaházi Tibor BUDAHÁZI 70 című, ötven évet felölelő jubileumi válogatása szeptember közepéig látogatható Budapesten. Az idén hetvenéves művész munkásságáról dr. Kostyál László művészettörténésszel, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának tudományos igazgatójával beszélgettünk, aki a Göcseji Múzeum további programjairól is tájékoztatott az adás végén.

Mozsár Eszter

Dr. Kostyál László művészettörténésszel Budaházi Tibor munkásságáról beszélgetettünk a Zaol-podcast adásában

Az idén 70. születésnapját ünneplő Budaházi Tibor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész legutóbb Novotny Tihamér művészeti íróval közösen tartott tárlatvezetést a Vigadóban. Az ötven évet felölelő válogatás részeként a Vigadóban a hónap műtárgya, a Szatmárcsekei könyvek sorozat is megtekinthető. Februárban Nagykanizsán is láthattuk jubileumi tárlatát, Zalaegerszegen pedig jövő év elején mutatkozik be Budaházi Tibor, méghozzá szakrális műveit láthatjuk főképpen, mondta dr. Kostyál László.

Budaházi Tibor
Budaházi Tibor Az út című alkotása is szerepel a Vigadó Galériában
Fotó: Budaházi Tibor

A beszélgetésből azt is megtudhattuk, hogy mi a művészettörténész kedvenc Budaházi-műve, de szót ejtett arról is, hogy milyen érdekes kiállításokkal várják a Göcseji Múzeum látogatóit ősszel és 2025-ben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában