Kórházat támogatják

2024.09.07. 15:14

Jótékony célú főzés a zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál Zalai teríték programsorozat keretében

Zalaegerszegi hagyomány, hogy a közösségi rendezvények, fesztiválok során jótékony célú programot is bonyolítanak a szervezők. A vadpörkölt fesztivál esetében is így van, 2024-ben a jótékony célú, a zalaegerszegi összefogást erősítő vadfőzésre a Kazinczy téren került sor szombaton délelőtt.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekintenzív részlegét támogatja a bevétel.

A zsűrizett főzőcsapatok legjobbja a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum csapata lett. A képen baróti barátaikkal.
Fotó: A szerző

 Összesen 80 főzőcsapat jelenkezett. Idén újításként a főzőcsapatok által készített vadételeken kívül óriásbográcsban főtt vadpörkölt is várta a látogatókat, hogy minél többen tudjanak vásárolni.

 A főzésben részt vevő csapattagok száma megközelíti a 600 főt. A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a főzés napján a helyszínen árusított 1.000 forintos ebédjegyekkel lehetett az elkészült ételekből vásárolni. Egy ebédjeggyel egy adag étel volt fogyasztható.

Nagykondér és a sorbanállók
Fotó: A szerző

Több mint 5000 támogató jegyet adtak el, mondta a zsűrizést kérő főzőcsapatok díjàtadóján Tompa Gábor fesztiváligazgató a Kazinczy téri nagyszínpadon. A zsűri (Balaicz Zoltánné, Takács Pál, Varga Csaba, Rosta Zoltán, Benke Richárd) 26 csapat ételeit értékelve 5 különdíjat adott át. A legtöbb adagot eladók Kék Szarvas csapat lett, az első díjat a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum csapata lett a vargányás, savanyúkáposztás vadragulevessel. Balaicz Zoltánné Edit minden főzőcsapatnak megköszönte a részvételt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában