A legnagyobb filmslágerek filmbeli szereplőkkel

2024.07.07. 09:33

Nagyszabású filmzenei koncertet adott a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar a Dísz téren

Megtelt érdeklődőkkel a Dísz tér és környéke a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar szombat esti nagyszabású filmzenei koncertjére. Az eseményen idén is a legnagyobb filmslágerekkel örvendeztették meg a közönséget Pejtsik Péter karnagy vezényletével.

Antal Lívia

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar filmzenei koncertjét hatalmas érdeklődés kísérte a Dísz téren

Fotó: Pezzetta Umberto

Megszólaltatták többek között a Rocky című film zenéjét, amellyel boldog születésnapot kívántak a koncert napján 78. életévét betöltő főszereplőnek, Sylvester Stallone amerikai színésznek. A Volt egyszer egy vadnyugat film zenéjével Ennio Morricone-ról, a világhírű olasz zeneszerzőről emlékeztek meg, aki 2020-ban ezen a napon hunyt el 91 éves korában. Galbavy Zoltán, a rendezvény ötletgazdája, önkormányzati képviselő mondta el ezt köszöntőjében, hozzátéve azt, hogy minden alkalommal igyekeznek az eseményhez kötni egy legendás színészt és egy zseniális zeneszerzőt.

Pejtsik Péter zeneszerző, hangszerelő, énekes vezényelte a zalaegerszegi szimfonikusokat
Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar előadásában többek között a Star Wars, a Keresztapa, a Karib-tenger kalózai, a Vissza a jövőbe, a Dirty Dancing, a Mamma Mia és a James Bond filmek zenéje is felcsendült a vetítővászonra kivetített filmrészletekkel.

A Zalai Táncegyüttes tagjai a Karib-tenger kalózait vitték a színre
Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkormányzat támogatásával megvalósult negyedik filmzenei koncerten a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője Tóth László zongoraművész vezette a műsort. A hagyományokhoz híven fiatal tehetségek léptek fel először, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, Berkes Dániel tanítványai, valamint a Liszt Ferenc Általános Iskola kórusa. A filmzenei koncertet a Zalai Táncegyüttes és a Gála Társastáncklub bemutatója is színesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában