A próbatételes gyermekekkel ismerkedhetünk

2024.07.07. 10:02

Higgy Bennem Piknik lesz Zalaegerszegen (frissítve)

Nyitottság, jókedv és partnerség. Ez lehetne a mottója a Higgy Bennem Piknik elnevezésű kezdeményezésnek. Az ingyenes rendezvény célja, hogy az egészséges társadalom, a családok közelebb kerüljenek sérült társaikhoz, a próbatételes gyermekekhez.

Mozsár Eszter

Jáger Mónika kisfia, a próbatételes Alexander és egészséges barátja

Fotó: Jáger Mónika

Jáger Mónika főszervező, érintett édesanya, az országos Higgy Bennem Program elindítója először hívta életre a kötetlen programot. 

- Köszönjük a falumúzeumnak, hogy ezt az idilli környezetet biztosította számunkra az ismerkedéshez. Erre az alkalomra ingyen érkezhetnek a családok – tájékoztatott Mónika, aki hozzátette, nagyon fontos, hogy az érzékenyítést minél hamarabb elkezdjék. - Arra biztatom a szülőket és gyerekeket, hogy merjenek kérdezni tőlünk, mi pedig ugyancsak nyitottsággal fordulunk feléjük. Nagyon fontos ez a fajta kölcsönösség, bizalom és egymás tisztelete. A gyerekeink nem fertőző betegek, s nem kell elhúzni mellőlünk az egészséges fiatalokat. Az a cél, hogy minél jobban megismerjük egymást. 

A szervezők hűsítő limonádéval, könyvbemutatóval, közös játékkal, meseolvasással készülnek, édesanyáknak külön meglepetéssel. Kérik, hogy a résztevők hozzanak magukkal pokrócot, nyitottságot és jókedvet a két-három órás programra. Mónika Budapesten már szervezett hasonló találkozót az érintettek számára, ám most szervez először személyes találkozót Zalaegerszegen. A program megvalósításához Tóth Ágnes, a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének elnöke, valamint Bognárné Bengő Hajnalka perinatális szaktanácsadó, a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület elnöke látta el jó tanácsokkal. 

Az extrém meleg miatt elmarad a Göcseji Falumúzeumban a július 13-án, szombat délutánra hirdetett Higgy Bennem Piknik. A szervezők tájékoztatása szerint az érzékenyítő programot egy későbbi időpontban pótolják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában