Zaol podcast

2023.05.07. 07:00

A megújuló energiaforrások alkalmazásáról, bolygónk védelméről és közösségépítésről beszélgetünk Köcse Tiborral, Nagypáli polgármesterével (1. rész)

Szalay Balázs

Köcse Tibor polgármester

Fotó: Fehér Márk

Európai színvonalú, önfenntartó településsé fejlődött az elmúlt évtizedekben Nagypáli, ahol már a 90-es évek végén elindult a Zöld Út falufejlesztési program. Az „Óvd a környezeted!” szlogent szem előtt tartva a falu vezetése a megújuló energiák és a környezetvédelem jegyében igyekezett cselekedni, a pályázati forrásokat kihasználva pedig hamar sikerült látványos és hasznos beruházásokat megvalósítani. A zalai Zöld út projekt azóta már nemzetközi, az energia megtakarítás, az agrárenergetika és még az öko-állattartás eredményeit is elismerik és alkalmazzák számos országban.

A Zalaegerszeg közeli településen rengeteget tettek azért, hogy a lakosság elöregedését megállítsák, az Ökofalu címmel járó lehetőségek mellett kiépült például az amerikai stílusú lakópark, amely tovább növelte Nagypáli vonzerejét.

A megújuló energiaforrások alkalmazásáról, azok tudatos felhasználásáról, bolygónk védelméről és közösségépítésről beszélgetünk a ZAOL-Podcast friss adásában. Vendégünk Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere, aki a japán energia fűz és a „csodafának” is nevezett kínai császárfa ültetvény hatásairól, a projektekhez kapcsolódó mozgalomról és további szemléletformáló beruházásokról is beszámol. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában