2024.07.06. 11:00
A Zaol-podcast vendége Gécsekné Bartl Bianka táplálkozási tanácsadó
Gécsekné Bartl Bianka a kovászos sós babka receptjével lett a közelmúltban a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért!” receptverseny nyertese, amit a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közösen hirdetett.
Gécsekné Bartl Bianka szerint egyáltalán nem nehéz a savanyítás, s a végeredmény nagyon finom
Fotó: Mozsár Eszter
A megmérettetésre hazánkból, de még a határon túlról, így például Erdélyből és Laoszból is jelentkeztek pályázók. A mesterdiplomás környezetgazdász, táplálkozási tanácsadó és jógaoktató - aki nem mellesleg kettő kisgyermek édesanyja – a Zaol-podcast friss adásában mesél a versenyről, a fermentált és kovászos ételek egészségmegőrző szerepéről. Bianka elárulta, három éve készít fermentált és kovászolt ételeket, saját érintettsége okán fordult az egészséges táplálkozás felé.