Zaol podcast

2024.08.04. 11:30

A Zaol-podcast vendége Miklós Beatrix, a 89 hungarikum a Föld körül című tárlat kurátora

Még látható Rómában a „89 hungarikum a Föld körül” című utazó kiállítás, amely az EU Tanács magyar elnökségének nyitánya tiszteletére nyílt meg – rengeteg hévízi vonatkozással. A Zaol-podcastben a magángyűjtemény kurátora, Miklós Beatrix mesélt az egyedülálló, különleges kollekcióról.

Péter B. Árpád

A római kiállítás megnyitóján (b-j) Miklós Beatrix, Franco Nero, dr. Lantos Krisztina, a Collegium Hungaricum igazgatója és Miklós Péter, a Hungarikum Programiroda alapítója

Forrás: Hungarikum Programiroda

A Falconieri-palotában a látogatók hollóházi, herendi és zsolnay porcelánokat vehetnek szemügyre, emellett megjelenik például Puskás Ferenc labdája, a hévízi gyógyászat és a puli kutya is.

Az exkluzív római tárlatot a világhírű színész, Franco Nero is megnézte, aki öt filmet forgatott Magyarországon, s rajta kívül is számos ismert ember, illetve sok-sok olasz polgár kereste már fel, hisz a taljánok kedvelik a magyarokat, és ahogyan a kiállítás bizonyítja: sok minden összeköti e két nemzetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában