Zaol podcast

2024.08.25. 15:30

Jövőműhely, ami új lehetőséget ad a vállalkozóknak

Milyen lehetőségei vannak a fejlődésre, talpon maradásra a zalai kis- és középvállalkozásoknak? A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elindította a Jövőműhelyt, ezen kívül olyan tanulmányt készített, amiben arra keresi a választ, hogy a zalai gazdaságnak miként lehet jövőképe és jövőképessége.

Mozsár Eszter

Kovács Dezső, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt a Jövőműhely lehetőségeiről

Fotó: Mozsár Eszter

Vendégünk, Kovács Dezső kamarai elnök a beszélgetés során hangsúlyozta, a változásokhoz tudni kell alkalmazkodni, amihez a kamara minden segítséget megad. Nem elégszer lehet elmondani továbbá, hogy a területfejlesztés nem létezik gazdaságfejlesztés nélkül, mondta az elnök.

Jövőműhely
Egyik kitörési pont lehet a természeti kincsek adta lehetőségek kiaknázása a vállalkozások, szolgáltatások területén. Ahogy az északiak Erdőfürdő szolgáltatásai
Fotó: Léránt János/Zalaerdő

A Jövőműhely a lehetőségek kiaknázására irányul

A kamara által készíttetett tanulmány nemsokára elérhető lesz a vállalkozók és érdeklődők körében, így együtt gondolkodhatnak továbbra és oszthatják meg egymással tapasztalataikat. A kamara több lehetőséget is nyújt a vállalkozásfejlesztésre. 

 

Zala természeti kincsekben gazdag régió


A beszélgetésből kiderült, a régiónak több területen is lehet kiugrási, illetve fejlődési pontja, hiszen Zala természeti kincsekben gazdag. Egyik ilyen például a Zöld Zala és a Kék Zala projekt, ami új alapokra helyezné a szolgáltatásokat vagy a turizmust. Szó esett továbbá arról is, hogy érdemes túllépni a határokon, illetve érdemes kapcsolatot keresni más szereplőkkel, akár a pedagógusokkal, fiatalokkal vagy esetleg a népművészekkel. Ki tudja, akár a digitális nomádok paradicsoma is lehet egyszer Zala.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában