Zaol podcast

2024.08.15. 07:00

Mesterségek Ünnepe: így készülnek a zalai népművészek

Új helyszínen, a Dísz téren találhatjuk meg a zalai népművészeket a Kárpát-medencei kézművesség legnagyobb találkozóján. A 38. Mesterségek Ünnepe programsorozatot augusztus 17-20. között rendezik Budapesten, a Budai Várnegyedben.

Mozsár Eszter

A Mesterségek Ünnepe nagyon fontos a zalai népművészek számára is, mondta Devecz Zsuzsa, a ZMNE elnöke

Fotó: Mozsár Eszter

Az idei forgatagban mintegy nyolcszáz műhelyben találkozhatunk a népművészekkel és kézművesekkel a Mesterségek Ünnepén. A rangos program idei díszvendége Törökország lesz. Devecz Zsuzsa, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a Zaol-podcast legutóbbi adásában arról is beszélt, mit jelent számukra ez a nagy közösségi találkozó, milyen hatással vannak a fővárosi élmények a további tevékenységükre. Idén új helyszínen, a füves, nyitott Dísz téren várják az érdeklődőket, ahol az Értékes Zala sorozaton kívül szakágaik és ifjúsági stúdiójuk mutatkoznak be. 

Mesterségek Ünnepe
A Mesterségek Ünnepe idei kiemelt témája: török hatások a magyar népművészetben

A Mesterségek Ünnepe programjai

A Népművészeti Egyesületek Szövetségének rendezvényét idén a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta. Természetesen a látványos kirakodóvásáron és műhelybemutatókon kívül színes színpadi és folklórprogramok között válogathatunk. Augusztus 20-án a több évszázados hagyományt felelevenítve idén is a mesterek díszes aratókoszorús felvonulással és ünnepélyes kenyéráldással köszöntik Szent István ünnepét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában